Hoogkwalitatieve labo-uitrusting met laagdrempelige ondersteuning

Op zoek naar testapparaten voor jouw labo? Ongeacht of je actief bent in de bouw, industrie, food, farma of een andere sector, HiLAB is er voor je! Met premium labomateriaal, gespecialiseerd advies, verregaande ondersteuning en razendsnelle opvolging.

Bouw

Bouw

HiLAB treedt op als expert voor bouwgerelateerd labomateriaal voor verschillende toepassingsgebieden: bouw- en sloopafval, beton, asfalt, cement, granulaten... Onder haar klanten telt HiLAB diverse beton- en asfaltcentrales, maar ook breekwerven, studiebureaus, erkende laboratoria, universiteiten en hogescholen.

 

Deze actoren zorgen ervoor dat materialen onder de strengste eisen worden beproefd, om zo een garantie te kunnen vormen op de integriteit van een constructie. Met een betontechnoloog in dienst, en heel wat opgebouwde expertise, zit je bij labvragen in de bouw zéker goed bij HiLAB!

Industrie

Industrie

Met het oog op onderzoek en ontwikkeling (bij onder meer prototyping), het nastreven van (een hogere) productiekwaliteit en optimaal supply chain management vormt een kwalitatief labo in de industrie (van welke aard dan ook) een verzekering op gemoedsrust, met toonaangevende spelers uit automotive én zelfs de lucht- en ruimtevaart als pioniers hierin.

 

Zo zijn bv. warmtebehandelingen steeds vaker de regel, niet de uitzondering, onder meer voor R&D, prototyping, kwaliteitstests en thermische veroudering. Enkel zo kan je als maakbedrijf tegemoet komen aan de eis naar een reproduceerbare en betrouwbare kwaliteit van je eindproduct.

Food

Voedingsindustrie

Voedselveiligheid is géén lachertje, wat niet in het minste blijkt uit de strenge regelgeving. Terecht ook, want wie op een verantwoordelijke manier voeding voor menselijke of dierlijke consumptie wil produceren, moet op een perfectionistische manier omspringen met voedselveiligheid.

 

Concreet impliceert dit voor voedselverwerkende bedrijven dat voedingsmiddelen - in iedere fase van de verwerking - moeten worden getest op hun kwaliteit en veiligheid voor mens of dier. De aangewezen laboapparatuur - en partner! - is hierbij van grote waarde!

Farma

Farma & Life Sciences

In de farmaceutische industrie, de klinische wereld of bij medische laboratoria is het zaak om de invloed van contaminerende of mogelijk schadelijke biologische agentia volledig buitenspel te zetten. Of omgekeerd: om cel- of weefselkweken in incubatoren te beschermen tegen invloeden van buitenaf, door kritische parameters zoals de luchtvochtigheid, het zuurstof- of CO2-niveau en de temperatuur nauwkeurig te monitoren.

 

Bij HiLAB hebben we niet enkel de producten, maar ook de kennis in huis om je hierin te begeleiden. Volgens de regels van de kunst én de gangbare voorschriften.

Andere

Andere

Met zoveel praktijkervaring opgedaan in tal van sectoren, kiest HiLAB er ook expliciet voor om de vergaarde expertise ten dienste te stellen van wie er naar op zoek is, ook binnen R&D en de academische wereld.

 

Zo geven verscheidene toonaangevende universiteiten aan het kwalitatieve labomateriaal van onder meer Controls en Memmert te verkiezen boven andere merken, met de door HiLAB aangereikte kennis als belangrijke incentive.