Het HiLAB-nieuws
onder de loep

Getriggerd om tips & tricks te verkrijgen over de nieuwste ovens, klimaatkasten, incubatoren, waterbaden, testapparaten of andere? Of wil je meevolgen in welke sectoren of bedrijven onze labspecialisten hun duiveltjes ontbinden? Je ontdekt het hier!

Blog

December

HiLAB: een duik in het verleden, een sprong richting de toekomst

Hoewel de naam HiLAB pas in november ’22 werd gelanceerd, ging er aan die aankondiging toch flink wat vooraf. Ontsproten uit de tandem Lasertopo-Topolaser wordt HiLAB geruggensteund door talloze jaren aan vergaarde meet- en testexpertise. Duik met ons mee die rijke geschiedenis in!

December

Laat je labo meevoeren met de HiLAB-flow

HiLAB, expert in testapparatuur voor laboratoria, is géén webshop en wil het ook nooit zijn. Het vinden van het juiste toestel afgestemd op sector- en bedrijfsspecifieke noden is dan ook gebaat bij gespecialiseerd advies. Dus liever dan een omzetgedreven boxmover te zijn, verkiest HiLAB een verstrekker van oplossingen te kunnen vormen. Zonder generalistische aanpak, maar met een serviceverlening afgestemd op concrete situaties en sectoren. Ontdek de HiLAB-flow!

November

Innovatie en lokale capaciteitsopbouw om antimicrobiële resistentie te bestrijden

Sinds de Britse wetenschapper Alexander Fleming in de jaren 1920 penicilline ontdekte, hebben antibiotica miljoenen levens gered. De bacteriën die antibiotica bestrijden, zijn levende wezens die voortdurend vechten om in leven te blijven, waardoor ze hun fysiologische en chemische configuratie voortdurend veranderen, meestal mutatie genoemd, zodat antibiotica niet meer werken. Wanneer dit gebeurt, spreekt men van antibiotica- of antimicrobiële resistentie (AMR). AMR wordt beschouwd als een van de tien grootste mondiale bedreigingen voor de volksgezondheid.

November

Besparen door energie van je koelkast of vriezer te recupereren? Het kan!

Er is steeds meer belangstelling voor een systeemgebaseerde benadering van vriezers/koelkasten en voor het afvoeren van warmte en besparen van energie door de overtollige warmte elders in de faciliteit te gebruiken.

Oktober

LaboConstruct wordt HiLAB: dezelfde expertise maar met meer toepassingen

De toekomst behoort toe aan wie stappen onderneemt.. De stappen van LaboConstruct worden echter al een tijdje niet langer uitsluitend op werven of in constructielabo’s gezet, maar ook steeds vaker in andere sectoren, zoals de farma, voeding en andere industrietakken. En dus bleek de tijd rijp voor de volgende stap: HiLAB!

Juni

In gesprek met Memmert-directeur Jürgen Grams over m360

Op maat gemaakte producten volgens de eisen van de klant maken al meer dan vier decennia deel uit van het veelzijdige Memmert-aanbod. Steeds meer gebruikers geven aan op zoek te zijn naar aanpassingen en innovatieve maatwerkproducten. In dit exclusieve interview met Jürgen Grams, directeur van m360, kom je meer te weten over de missie, achtergrond en competenties van m360 als nieuw merk voor op maat gemaakte Memmert-producten.

Mei

3 tips voor de opslag van gevoelige items

Bij het bewaren van gevoelige producten verwacht je correcte en stabiele temperaturen, in een voor dit doel geoptimaliseerde koeling. Het is niet ongewoon dat temperatuur kritische producten in huishoudelijke apparaten worden bewaard, welke bedoelt zijn voor geheel andere toepassingen.

Januari

ATEX in een labo-omgeving: een kwestie van veiligheid

Een mogelijk explosieve atmosfeer is van nature aanwezig in heel wat laboratoria, gezien vluchtige stoffen er op dagelijkse basis worden gebruikt. Mogelijk explosieve atmosferen vergen dan ook ATEX-conforme opslag ter bescherming van de gebruikers en natuurlijk de veiligste opslag. Maar wat houdt dat nu concreet in?

Cases

Oktober

Gerenomeerde labo's kiezen voor HiLAB

Nieuwe normen vragen nieuwe toestellen... Middels diverse investeringen voor o.a. proeven op asfalt, wegenisbeton, enz... volgt Sibotec de noden van haar klanten.

Februari

Wegenbouwspecialist test uniek dynamisch plaatproeftoestel uit

Wegenbouwspecialist Colas Belgium werkt sinds enige tijd met de HMP LFGpro uit het gamma van HiLAB. Hier lees je hun bevindingen na!

Augustus

Performante apparatuur voor labo met specialisme in asfaltmengsels

Het laboratorium van Les Enrobés du Centre doet geregeld beroep op HiLAB voor de levering van specifieke machines van onder andere Controls Group en Memmert.

September

Hoe de diepte van carbonatatie in beton meten

De NEN-EN 206-norm gaat bij betonconstructies uit van een levensduur van minstens 50 jaar. Bij gewapend beton echter, resulteert de blootstelling aan CO2 (carbonatatie) mogelijk in corrosie van de wapening, wat uiteraard ook consequenties heeft op de levensduur. Het Duitse Holcim HüttenZement GmbH onderzoekt welke eigenschappen beton moet hebben om deze carbonatatie tot een minimum te beperken. Hiervoor beroept het bedrijf zich op een Memmert ICH C-klimaatkamer met CO2-regeling.

Oktober

Asfalt analysators vragen om kennis van zaken

Wie kwalitatief werk wil afleveren, heeft kwalitatieve materialen nodig. Geregistreerde aannemer Stadsbader zet daarom resoluut in op kwaliteitscontrole. Om zeker te zijn dat het geproduceerde asfalt in de verschillende asfaltcentrales aan de hoogste eisen beantwoordt, investeerde het familiebedrijf in drie nieuwe asfalt analysators. Het ging hiervoor aankloppen bij HiLAB, omdat service echt het verschil maakt.

November

De pandemie vs. de economie: er bestaan ook succesverhalen

Het lijdt geen twijfel dat het coronavirus niet enkel in de persoonlijke levenssfeer, maar ook op professioneel vlak flink wat impact heeft gehad. Niet in het minst voor wie werkzaam is in de toeristische of culturele sector. Maar er zijn ook professionele succesverhalen, die vooral toe te schrijven vallen aan de respectievelijke aard van een product of dienst. Er waren immers zeker wel producten die door de pandemie net hard nodig of bijzonder gewild waren.