12/05/2022

Deel op

3 tips voor de opslag van gevoelige items

Bij het bewaren van gevoelige producten verwacht je correcte en stabiele temperaturen, in een voor dit doel geoptimaliseerde koeling. Het is niet ongewoon dat temperatuurkritische producten in huishoudelijke apparaten worden bewaard, welke bedoeld zijn voor geheel andere toepassingen.

 

 

Waarom professionele opslag?

 

Kasten ontworpen voor professioneel gebruik zorgen voor betrouwbaarheid, capaciteit en een lange levensduur. Let bij het bewaren van gevoelige items, zoals medicijnen en vaccins, op productkenmerken zoals hieronder beschreven. Ze zijn de garantie op een veilige opslag.

 

Geen koude wanden

Met een professioneel ontwerp, aanzienlijk anders dan bij huishoud- en commerciële koelkasten, kan men verlies van opgeslagen producten – zelfs wanneer die tegen de achterwand zok, geplaatst – als gevolg van aanvriezen elimineren. Door gebruik te maken van een lamellen verdamper, geplaatst buiten de opslagruimte, hebben Gram BioLine kasten geen koude achterwanden meer. Het ontwerp resulteert in een opslagruimte zonder koude wanden, die opgeslagen producten eventueel zouden beschadigen

 

Temperatuurstabiliteit

Bij de opslag van gevoelige producten wil men stabiele en correcte temperaturen om validiteit en integriteit te garanderen. Het Gram BioLine luchtgeleiding systeem verdeelt de koude lucht via een lucht-geleidingsplaat aan de binnenzijde van de kast. Deze lucht wordt geforceerd verdeelt in de kast naar de verdamper ventilator bovenin. Dit garandeert een stabiele en homogene temperatuur in de gehele binnenruimte.

 

Besturing voor gemoedsrust

Om altijd stabiele temperaturen te garanderen, maakt de Gram BioLine besturing het mogelijk diverse verschillende instellingen individueel aan te passen, om de werking van de koeling te optimaliseren aan specifieke eisen of veranderde behoeften. Akoestisch en optisch alarm geeft duidelijk melding bij overschrijding van hoge- of lage alarmgrenzen. Alle alarm instellingen zijn onafhankelijk instelbaar.