m360: Memmert-oplossingen op maat van jouw wensen

Het Memmert-maatwerkconcept m360 biedt innovatieve high-tech producten op het gebied van temperatuur- en klimaatbeheersing, afgestemd op individuele eisen van specifieke laboratoria. Hierin vormt HiLAB als verlengstuk van Memmert het aanspreekpunt van jouw organisatie, waarbij het doel erin bestaat om  inzicht te verkrijgen in jouw uitdagingen, en op deze objectieven het passende antwoord uit te werken tot in het kleinste detail.

Een ontwerp op maat door een strategische partner

De holistische benadering van m360

Oplossing voor de automatisering van laboratoria

Klimaattesten Verwarming Memmert maatwerk m360

Oplossing voor de automatisering van laboratoria

Het Memmert-maatwerkmerk m360 introduceerde recent de geheel nieuwe HPP450eco-klimaatkast, die met z'n verregaande automatisatie perfect te implementeren valt in een moderne labo-omgeving. 

Creatieve vernieuwingen vertaald naar hedendaagse toepassingen

Om te voldoen aan de eisen van de toonaangevende wetenschappers en ingenieurs van vandaag is het essentieel dat workflowprocessen soepel, betrouwbaar en efficiënt verlopen. En natuurlijk bestaan er tal van innovaties om werkplekken te optimaliseren, maar nog steeds gaat er heel wat tijd verloren aan handling, de bediening van systemen en het verhelpen van fouten. Om de workflow van operatoren te vereenvoudigen, nam m360 het voortouw om laboratoriumprocessen te automatiseren aan de hand van de jongste innovatie: een op maat gemaakte HPP450eco constante klimaatkamer.


De klimaatkamers van Memmert staan bekend om hun brede inzetbaarheid, de efficiënte werking op basis van Advanced Peltier Technology en hun langdurige betrouwbaarheid. Voortbouwend op dat ethos van het aanbieden van toonaangevende oplossingen voor temperatuur- en klimaatregeling, besloot het m360-team een standaardproduct uit te breiden met verscheidene geavanceerde functies die de eindklant moeten toelaten dat het toestel voor een breed spectrum aan toepassingen kan worden ingezet, zonder toegevingen te doen aan de prestaties, de betrouwbaarheid en de veiligheid die zo eigen is aan de oplossingen van Memmert. 

Lab Equipment

Hoe laboratoriumautomatisering aansluit op jouw manier van werken

Het m360-team komt tegemoet aan individuele projecten met specifieke eisen en past ofwel bestaande systemen aan, of bouwt geheel nieuwe toestellen op maat. Dit was ook zo bij de HPP450eco. De opzet, omvang, onderdelen, connectiviteit, wijze van verplaatsen en transporteren van stalen, opslag - het is allemaal nieuw en staat los van het standaardaanbod.

 

Dat betekent dat dit apparaat naadloos is afgestemd op gebruikers die waarde hechten aan procesoptimalisatie van laboratoriumtoepassingen. Dankzij de iconische sterke punten van de Memmert-producten maakt dit systeem een nauwkeurige regeling van temperatuur, vochtigheid en licht mogelijk. Door automatisering heb je de garantie dat alle stalen continu worden gemonitord doorheen het hele proces, terwijl de werking van deze klimaatkast uitermate efficiënt is. 

 

Geavanceerde veiligheidsmaatregelen verzekeren een vlotte werking en voldoen zo aan de verwachtingen van moderne industriële omgevingen en onderzoeksinstellingen. Allereerst maakt het apparaat gebruik van universele houders om monsters van verschillende grootte en vorm te kunnen gebruiken. Deze worden automatisch getransporteerd met behulp van een cobot die elk staal in het apparaat plaatst op een van de 32 plateaus op de transportband. Eenmaal geplaatst hoeft de gebruiker enkel nog de parameters in te stellen en de operatie uit te voeren met behulp van een tablet via Wi-Fi. De statusupdate van iedere afzonderlijke plateau is zichtbaar via RFID-technologie op de tablet, net als de snelheid van de transportband. Hiermee kunnen gebruikers de efficiëntie bewaken, fouten terugdringen en een betrouwbare werking en goede resultaten waarborgen, terwijl onderzoekers en laboranten meer tijd overhouden voor belangrijkere taken. Een bijkomend voordeel is dat m360 het apparaat produceert, waardoor het systeem al gekwalificeerd is om gebruikt te worden in een laboratorium. 

 

Op zoek naar vergelijkbare oplossingen voor uw behoeften? Neem contact op met onze m360-specialisten via info@hilab.be of via het formulier onderin deze pagina

De HPP450eco onder de loep

In deze video toont m360 alle innovatieve, betrouwbare en veilige functies van de HPP450eco die bijdragen aan de vlotte integratie in moderne laboratoria en andere werkomgevingen. Ontdek alle voordelen en functies, en ervaar zo zelf hoe m360 je van dienst kan zijn.