01/10/2022

Deel op

Asfalt analysators vragen om kennis van zaken

Wie kwalitatief werk wil afleveren, heeft kwalitatieve materialen nodig. Geregistreerde aannemer Stadsbader zet daarom resoluut in op kwaliteitscontrole. Om zeker te zijn dat het geproduceerde asfalt in de verschillende asfaltcentrales aan de hoogste eisen beantwoordt, investeerde het familiebedrijf in drie nieuwe asfalt analysators. Het ging hiervoor aankloppen bij HiLAB, omdat service echt het verschil maakt.

 

 

Het belang van laboratoria binnen Stadsbader

 

Duurzaam werk afleveren met kwalitatieve materialen. Het is de missie die Stadsbader zich stelt op elk van de 125 werven waarop het dagelijks actief is. Zowel voor infrastructuurwerken, bouwprojecten als elektromechanische uitrustingen stelt de familiale groep met hoofdzetel in Harelbeke alles in het werk om de klant een oplossing op maat te bieden. Hierbij staan dialoog, kwaliteit en deskundigheid centraal. De laboratoria spelen dan ook een belangrijke rol binnen Stadsbader, dat dertien vestigingen verspreid over België en Frankrijk telt.

 

Kwaliteitsverantwoordelijke Gregory Bohez vertelt: “Elk van onze vestigingen beschikt over een eigen labo om de kwaliteit van beton of asfalt te controleren. Daarnaast beschikken we in Vaulx (vlakbij Doornik) over een groot labo. Daar gebeuren onder andere de controles ter voorbereiding van certificaties zoals BENOR en COPRO en voeren we ook alle innovatietesten uit.”

 


Met de asfaltcentrale in Grobbendonk zet Stadsbader België op de kaart op vlak van ecologische asfaltproductie. Twee nieuwe asfalt analysators PaveLab 50 geleverd door HiLAB helpen bij de kwaliteitscontrole.

 

Strikte kwaliteitsprocedures

 

“Omdat we met onze laboratoria heel hard inzetten op het afleveren van een kwalitatief eindproduct, moeten we dat zelf ook hardmaken. Dat doen we onder meer door heel strikte kwaliteitsprocedures op te volgen, maar ook door te investeren in het juiste materiaal”, geeft Bohez aan. Zo waren drie asfalt analysators – twee in Grobbendonk en de derde in Vaulx – binnen de groep aan vernieuwing toe.

 

“In Grobbendonk beschikken we over een nieuwe high-end asfaltcentrale waar de meest innovatieve en milieuvriendelijke technieken gebruikt worden om 100% recyclage van grondstoffen mogelijk te maken. We zetten daarmee België op de kaart op vlak van ecologische asfaltproductie. De toestellen die we hadden om het asfalt te analyseren waren weliswaar van goede kwaliteit, maar we liepen constant tegen een te beperkte service aan. Als je weet dat we in volle productie aan een capaciteit van 200 ton asfalt per uur zitten, dan begrijp je dat deze analysators voor ons onmisbare instrumenten zijn. We kunnen er bij een defect geen weken op wachten.”

 

Stadsbader koos er voor om drie van hun productiesites uit te rusten met de nieuwste generatie asfalt analysatoren

 

Gezocht: uitstekende dienstverlening

 

Dat Stadsbader dan zijn oog liet vallen op de PaveLab50, een automatische asfalt analysator, hoeft niet te verwonderen. Deze toestellen worden immers geleverd door de HiLAB, in de markt gewaardeerd om de verregaande dienstverlening op vlak van meettoestellen en labo uitrusting.

 

 

Bohez: “Service was echt van doorslaggevend belang in onze keuze. In feite is het makkelijker om bij de technologie en het merk te blijven die je kent. Hoewel we voor een zelfde type toestel gegaan zijn dat conform de standaarden ASTM D8159-2018 en EN 12697-1 werkt, vergt het heel wat knowhow en ervaring om ze perfect op je productieproces af te stellen. Daarnaast is het voor onze medewerkers wennen aan een andere interface. We wisten dat het wat tijd ging kosten om de instellingen op punt te krijgen, maar de ondersteuning die we in ruil krijgen, is de overstap zeker waard. Op voorhand kregen we dit reeds van andere bedrijven die al met deze toestellen werken te horen en onze eigen ervaring kan dat alleen maar bevestigen. We kregen alle ondersteuning die nodig was om de PaveLab 50 vlot onder de knie te krijgen.”

 

Altijd kennis van zaken

 

Bohez is dan ook bijzonder tevreden over de keuze. “Naast de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, sprong meteen het gebruiksgemak van het toestel in het oog. Eenmaal onze laboranten door HiLAB waren ingewijd in hoe het toestel in elkaar zat, was het een fluitje van een cent om er mee te leren werken. Daarnaast staan de toestellen voor werkzekerheid, wat belangrijk is om onze eigen werking te ondersteunen. Maar het is vooral de service die een wereld van verschil maakt. Elke vraag die we stellen, wordt snel beantwoord door iemand met kennis van zaken aan de andere kant van de lijn. Is er toch een interventie nodig, dan zijn ze bovendien binnen de kortste keren ter plaatse. De dienst-na-verkoop is echt top.”

 

Asfalt testen? Ontdek het HiLAB-aanbod