14/10/2020

Deel op

Perfect uitgerust betonlabo maakt de stap naar BENOR certificatie

Gestaag groeien. Dat is wat Grobelco, gelegen aan het kanaal in Maasmechelen doet. Dat dankt het vooral aan polyvalentie. Alles wat nodig is voor wegeniswerken, daar kan het zijn klanten bij ondersteunen, van overslag tot wegenbouw, van afbraak tot recyclage, met een eigen breekwerf en betoncentrale. In het kader van de BENOR certificatie investeerde het bovendien in een eigen labo. HiLAB (toen nog als Laboconstruct) zorgde voor een uitrusting op maat.

 

 

Grobelco bestaat momenteel vier jaar. Toch gaat er meer ervaring onder schuil. Het ontstond immers uit Interklinker dat zich focuste op bestrating. Sinds Patrick Baeten het roer overnam werd het vizier verruimd. Er kwam onder andere een betoncentrale bij. “Onze sterkte ligt in onze diversiteit. We willen klanten ondersteunen met alles wat bij wegeniswerken komt kijken. Door deze brede waaier aan werkzaamheden zijn we ook in de coronacrisis steeds goed aan het werk gebleven.”

 

De honger van Grobelco is echter nog niet gestild. Het bedrijf wil blijven voort groeien. De recente aankoop van een Hitachi rupsgraafmachine onderstreept die ambitie. “We tekenen daarmee zelfs voor een primeur. We zullen als eerste bedrijf in België de Zaxis 7 beschikken.”

 

Meet- en testapparatuur met een goede reputatie

 

Daarnaast maakt het bedrijf werk van zijn BENOR certificatie voor hydraulisch gebonden mengsels. “Het is een onafhankelijk en betrouwbaar certificaat dat onze klanten de garantie geeft dat onze bouwproducten over de juiste technische eigenschappen beschikken”, vat Baeten de troeven van dit label samen.

 

Ing. Tom Mangelschots begeleidt Grobelco in dit traject. Eén van de vereisten om een BENOR certificatie te kunnen krijgen is het beschikken over een eigen laboratorium. Voor de uitrusting ervan verwees Mangelschots naar HiLAB, een afdeling van Lasertopo, gespecialiseerd in hoogtechnologische meet- en testapparatuur. Dat gebeurde na een uitgebreide vergelijking van wat er op de markt aanwezig is.

 

 

“Voor mij was Lasertopo een naam die me vertrouwd in de oren klonk, want heel wat bedrijven hier in de buurt hadden er al uitstekende ervaringen mee. Bovendien beschikt HiLAB als zusterbedrijf gespecialiseerd in labo-uitrusting over een zeer ruim en kwalitatief aanbod, waardoor ik aan één leverancier genoeg had”, vertelt Baeten.

 

Juiste service en ondersteuning

 

Werkelijk alles wat nodig is voor de controle van beton, kreeg een plaatsje in het labo van Grobelco. Droogovens, weegschalen, valhamer, drukpers, blauwmethyleen set … Met een blik op de toekomst en het belang van COPRO keuringen, werden er verder alle mogelijkheden voorzien voor het testen van cementgebonden mengsels. “Ons labo is nu bijna een jaar volledig uitgerust en operationeel. De meet- en testapparatuur die HiLAB geleverd heeft, voldoet perfect aan wat we nodig hadden. Een jaar later hebben we nog geen enkel probleem ervaren."

 

 

"Maar belangrijker nog: ze bieden de nodige ondersteuning. Het gaat niet alleen om de juiste toestellen, je moet ze ook juist bedienen. Naast kwaliteit is service minstens even belangrijk. Ook wat dat betreft zijn we bijzonder tevreden over de samenwerking met HiLAB. De communicatie verliep vlot en afspraken werden altijd goed opgevolgd. Momenteel is Tom bezig iemand op te leiden om het labo te leiden. Mede dankzij die goede samenwerking hopen we binnen twee maanden BENOR certificatie rond te krijgen”, besluit Baeten.