29/11/2022

Deel op

De pandemie vs. de economie: er bestaan ook succesverhalen

Het lijdt geen twijfel dat het coronavirus niet enkel in de persoonlijke levenssfeer, maar ook op professioneel vlak flink wat impact heeft gehad. Niet in het minst voor wie werkzaam is in de toeristische of culturele sector. Maar er zijn ook professionele succesverhalen, die vooral toe te schrijven vallen aan de respectievelijke aard van een product of dienst. Er waren immers zeker wel producten die door de pandemie net hard nodig of bijzonder gewild waren. 

 

 

Mondmaskers, reinigingsproducten…

 

Mondmaskers. Een productcategorie die een tijdje terug plots wel bijzonder urgent diende te worden aangevuld, wat spijtig genoeg zou worden bewezen door overhaaste bestellingen bij frauduleuze leveranciers. De rush op toiletpapier was dan weer ‘licht’ overdreven, maar er waren ook andere producten waarbij de pandemie de vraag gerechtvaardigd wist op te drijven.

 

Poetspapier bijvoorbeeld, deed het onder impuls van de pandemie, bijzonder goed. De verkoopcijfers explodeerden, een opmaat voor de boekhoudkundige balansen van tal van verdelers/verkopers.

 

Klimaatkasten en incubatoren

 

Maar meer nog dan de risico’s bekampen, waren er ook verschillende fabrikanten die bijdroegen aan de oplossing. In die optiek valt de meerwaarde van een merk als Memmert bij de ontwikkeling van de vaccins nauwelijks te onderschatten. De geavanceerde klimaatkasten en CO2-incubatoren bewezen voordien al wel hun meerwaarde bij ziekenhuizen, onderzoeks- en analyselaboratoria, maar door Covid-19 kwam de noodzaak voor dergelijke systemen nog meer op het voorplan te staan. Deze systemen laten immers toe om bv. stalen en infuusoplossingen op de perfecte temperatuur te houden.

 

 

QIAGEN

 

Een mooie case van hoe de Memmert-systemen bijdroegen aan de oplossing, werd geleverd door QIAGEN. Na de uitbraak van het virus wist deze Duitse firma als een van de eersten met een syndromale oplossing op het toneel te verschijnen waarmee het mogelijk was om Covid-19 vast te stellen.

 

Het QIAstat-Dx Respiratory SARS-COV-2 Panel is een meervoudige nucleïnezuurtest (NAT) waarmee de nasofaryngeale uitstrijk (de zogenaamde wisser) van mensen met een vermoedelijke luchtweginfectie kon worden beoordeeld.

 

Memmert leverde de cruciale labotoestellen aan de QIAGEN-vestiging in het Duitse Hilden, apparaten die essentieel waren voor de ontwikkeling van de testpatronen voor dit toestel.

 

Meer weten over Memmert?

 

Ontdek het hier!