De go-to voor koelen en verwarmen in labo-omgevingen

Al drie generaties lang is de Duitse familieonderneming Memmert niet enkel fabrikant, maar vooral ook specialist in ovens, klimaatkasten, broedstoven, waterbaden en testapparaten voor een grote verscheidenheid aan toepassingen. HiLAB kiest er als preferred service partner uitdrukkelijk voor om het hele portfolio van Memmert aan te bieden, simpelweg omdat bij ieder product de kwaliteit en precisie - zo gegeerd door laboratoria - ongeëvenaard is. Naast de standaardtoestellen, de altijd voorradige wisselstukken & de accessoires, kan je bij de tandem HiLAB-Memmert onder de noemer m360 ook terecht voor oplossingen op maat van jouw wensen.

Voordelen

 1. Een breed productportfolio
  met de hoogste
  kwaliteit

 2. Standaardoplossingen
  én
  maatwerk

 3. Eigen servicecenter
  en 23u/24
  bereikbaarheid

Nieuwsberichten

November

Innovatie en lokale capaciteitsopbouw om antimicrobiële resistentie te bestrijden

Sinds de Britse wetenschapper Alexander Fleming in de jaren 1920 penicilline ontdekte, hebben antibiotica miljoenen levens gered. De bacteriën die antibiotica bestrijden, zijn levende wezens die voortdurend vechten om in leven te blijven, waardoor ze hun fysiologische en chemische configuratie voortdurend veranderen, meestal mutatie genoemd, zodat antibiotica niet meer werken. Wanneer dit gebeurt, spreekt men van antibiotica- of antimicrobiële resistentie (AMR). AMR wordt beschouwd als een van de tien grootste mondiale bedreigingen voor de volksgezondheid.

Oktober

LaboConstruct wordt HiLAB: dezelfde expertise maar met meer toepassingen

De toekomst behoort toe aan wie stappen onderneemt.. De stappen van LaboConstruct worden echter al een tijdje niet langer uitsluitend op werven of in constructielabo’s gezet, maar ook steeds vaker in andere sectoren, zoals de farma, voeding en andere industrietakken. En dus bleek de tijd rijp voor de volgende stap: HiLAB!

Juni

In gesprek met Memmert-directeur Jürgen Grams over m360

Op maat gemaakte producten volgens de eisen van de klant maken al meer dan vier decennia deel uit van het veelzijdige Memmert-aanbod. Steeds meer gebruikers geven aan op zoek te zijn naar aanpassingen en innovatieve maatwerkproducten. In dit exclusieve interview met Jürgen Grams, directeur van m360, kom je meer te weten over de missie, achtergrond en competenties van m360 als nieuw merk voor op maat gemaakte Memmert-producten.

Cases

September

Hoe de diepte van carbonatatie in beton meten

De NEN-EN 206-norm gaat bij betonconstructies uit van een levensduur van minstens 50 jaar. Bij gewapend beton echter, resulteert de blootstelling aan CO2 (carbonatatie) mogelijk in corrosie van de wapening, wat uiteraard ook consequenties heeft op de levensduur. Het Duitse Holcim HüttenZement GmbH onderzoekt welke eigenschappen beton moet hebben om deze carbonatatie tot een minimum te beperken. Hiervoor beroept het bedrijf zich op een Memmert ICH C-klimaatkamer met CO2-regeling.

Augustus

Performante apparatuur voor labo met specialisme in asfaltmengsels

Het laboratorium van Les Enrobés du Centre doet geregeld beroep op HiLAB voor de levering van specifieke machines van onder andere Controls Group en Memmert.

Contacteer jouw Memmert-specialist

Wens je advies in te winnen over de specs van een bepaald toestel, toegespitst op jouw activiteiten? Of verkies je ineens een offerte?


Stuur ons een bericht of bel, we bezorgen je razendsnel het antwoord waar je naar op zoek bent!

Verken ons aanbod per sector

["bouw","industrie","food","farma","andere"]