De go-to voor koelen en verwarmen in labo-omgevingen

Al drie generaties lang is de Duitse familieonderneming Memmert niet enkel fabrikant, maar vooral ook specialist in ovens, klimaatkasten, broedstoven, waterbaden en testapparaten voor een grote verscheidenheid aan toepassingen. HiLAB kiest er als preferred service partner uitdrukkelijk voor om het hele portfolio van Memmert aan te bieden, simpelweg omdat bij ieder product de kwaliteit en precisie - zo gegeerd door laboratoria - ongeëvenaard is. Naast de standaardtoestellen, de altijd voorradige wisselstukken & de accessoires, kan je bij de tandem HiLAB-Memmert onder de noemer m360 ook terecht voor oplossingen op maat van jouw wensen.

Voordelen

 1. Een breed productportfolio
  met de hoogste
  kwaliteit

 2. Standaardoplossingen
  én
  maatwerk

 3. Eigen servicecenter
  en 23u/24
  bereikbaarheid

Nieuwsberichten

November

In gesprek met Memmert-directeur Jürgen Grams over m360

Op maat gemaakte producten volgens de eisen van de klant maken al meer dan vier decennia deel uit van het veelzijdige Memmert-aanbod. Steeds meer gebruikers geven aan op zoek te zijn naar aanpassingen en innovatieve maatwerkproducten. In dit exclusieve interview met Jürgen Grams, directeur van m360, kom je meer te weten over de missie, achtergrond en competenties van m360 als nieuw merk voor op maat gemaakte Memmert-producten.

Juli

‘Een Mammoet-frikandel met échte mammoet graag!’

Stikstof zorgt voor voer voor discussie. Aan de basis van het hele debat ligt de aanzienlijke uitstoot van ammoniak (NH3) in de landbouw, een verbinding van enerzijds waterstof (H2) en anderzijds stikstof (N2). Overal waar er een behoorlijke concentratie aan veeteelt is, laait de discussie op. Ingegeven door deze problematiek - en indirect dus ook onze gezamenlijke vleesconsumptie - geniet kweekvlees als meer smakelijk ogend alternatief voor krekelburgers steeds meer aandacht, zelfs met behoorlijk exotische resultaten. Maar wat houdt ‘kweekvlees’ nu precies in?

Juni

6 tests om de kwaliteit van bitumen in de hand te houden

Om bitumen van topkwaliteit te kunnen garanderen, is het cruciaal om deze stof grondig te beproeven op vlak van consistentie, viscositeit, temperatuurgevoeligheid en veiligheid. Aan de hand van een zestal tests kan je een diepgaand inzicht verwerven in de eigenschappen van het bitumineus bindmiddel.

Juni

Peltier: een wondermiddel voor koelen en verwarmen, maar hoe werkt het nu precies?

Wie er het HiLAB-aanbod op naslaat, zal kunnen vaststellen dat flink wat toestellen van onder meer Memmert - denk aan de IPP broedstoof, de HPP-klimaatkast en de IPS-incubator - ‘Peltier-gekoeld’ zijn. Maar wat betekent dat nu precies, en wat zijn de voordelen van toestellen die gebruikmaken van het Peltier-principe? Je komt het hier te weten!

Mei

Labo-uitrusting: toptoestellen, topservice

Kwaliteit en voedselveiligheid zijn primordiaal in de voedingsindustrie. Dat vraagt dus om een goed uitgerust labo. HiLAB is de partner bij uitstek om voedingsbedrijven hierin te ondersteunen. Met merken als Memmert en Gram Bioline in het gamma weet u meteen dat kwaliteit hier hoog in het vaandel gedragen wordt.

Mei

Vaccineren we voortaan ook kippen, als bestrijding van de vogelgriep?

Aviaire influenza - kortweg vogelgriep - tiert wereldwijd welig om zich heen. De gevolgen zijn niet min: miljoenen dode vogels, dierentuinen die maatregelen moeten nemen om hun exoten te isoleren, een prijsstijging van onder meer eieren en gevogelte bovenop de toch al forse inflatie en daarenboven - zij het na mutatie - een potentieel gevaar voor mensen. Net als in 2021 ligt ook nu weer alle hoop op een stel knappe koppen én de juiste labo-uitrusting om de ban te breken.

December

Laat je labo meevoeren met de HiLAB-flow

HiLAB, expert in testapparatuur voor laboratoria, is géén webshop en wil het ook nooit zijn. Het vinden van het juiste toestel afgestemd op sector- en bedrijfsspecifieke noden is dan ook gebaat bij gespecialiseerd advies. Dus liever dan een omzetgedreven boxmover te zijn, verkiest HiLAB een verstrekker van oplossingen te kunnen vormen. Zonder generalistische aanpak, maar met een serviceverlening afgestemd op concrete situaties en sectoren. Ontdek de HiLAB-flow!

November

Innovatie en lokale capaciteitsopbouw om antimicrobiële resistentie te bestrijden

Sinds de Britse wetenschapper Alexander Fleming in de jaren 1920 penicilline ontdekte, hebben antibiotica miljoenen levens gered. De bacteriën die antibiotica bestrijden, zijn levende wezens die voortdurend vechten om in leven te blijven, waardoor ze hun fysiologische en chemische configuratie voortdurend veranderen, meestal mutatie genoemd, zodat antibiotica niet meer werken. Wanneer dit gebeurt, spreekt men van antibiotica- of antimicrobiële resistentie (AMR). AMR wordt beschouwd als een van de tien grootste mondiale bedreigingen voor de volksgezondheid.

Oktober

LaboConstruct wordt HiLAB: dezelfde expertise maar met meer toepassingen

De toekomst behoort toe aan wie stappen onderneemt.. De stappen van LaboConstruct worden echter al een tijdje niet langer uitsluitend op werven of in constructielabo’s gezet, maar ook steeds vaker in andere sectoren, zoals de farma, voeding en andere industrietakken. En dus bleek de tijd rijp voor de volgende stap: HiLAB!

Cases

September

Hoe de diepte van carbonatatie in beton meten

De NEN-EN 206-norm gaat bij betonconstructies uit van een levensduur van minstens 50 jaar. Bij gewapend beton echter, resulteert de blootstelling aan CO2 (carbonatatie) mogelijk in corrosie van de wapening, wat uiteraard ook consequenties heeft op de levensduur. Het Duitse Holcim HüttenZement GmbH onderzoekt welke eigenschappen beton moet hebben om deze carbonatatie tot een minimum te beperken. Hiervoor beroept het bedrijf zich op een Memmert ICH C-klimaatkamer met CO2-regeling.

Augustus

Performante apparatuur voor labo met specialisme in asfaltmengsels

Het laboratorium van Les Enrobés du Centre doet geregeld beroep op HiLAB voor de levering van specifieke machines van onder andere Controls Group en Memmert.

November

De pandemie vs. de economie: er bestaan ook succesverhalen

Het lijdt geen twijfel dat het coronavirus niet enkel in de persoonlijke levenssfeer, maar ook op professioneel vlak flink wat impact heeft gehad. Niet in het minst voor wie werkzaam is in de toeristische of culturele sector. Maar er zijn ook professionele succesverhalen, die vooral toe te schrijven vallen aan de respectievelijke aard van een product of dienst. Er waren immers zeker wel producten die door de pandemie net hard nodig of bijzonder gewild waren.

Maart

Mobiel betonlabo voor bijzondere Oosterweelwerf

In een gloednieuw bouwdok in de haven van Zeebrugge bouwt de THV COTU, bestaande uit Besix, DEME, Jan De Nul en Stadsbader Contractors, acht betonnen tunnelelementen voor de veelbesproken Oosterweelverbinding. Eens vervolledigd zullen de elementen via de Noordzee en de Westerschelde naar Antwerpen gesleept worden, om daar uiteindelijk tot de nieuwe Scheldetunnel te worden samengevoegd. De pakweg 200.000 m3 beton die voor het project nodig is, wordt in een tijdelijke betoncentrale naast het bouwdok door Declercq Stortbeton vervaardigd. HiLAB zorgde ervoor dat ook het mobiele labo tijdig met alle nodige apparatuur ingericht werd.

Oktober

Perfect uitgerust betonlabo maakt de stap naar BENOR certificatie

Gestaag groeien. Dat is wat Grobelco, gelegen aan het kanaal in Maasmechelen doet. Dat dankt het vooral aan polyvalentie. Alles wat nodig is voor wegeniswerken, daar kan het zijn klanten bij ondersteunen, van overslag tot wegenbouw, van afbraak tot recyclage, met een eigen breekwerf en betoncentrale. In het kader van de BENOR certificatie investeerde het bovendien in een eigen labo. HiLAB (toen nog als Laboconstruct) zorgde voor een uitrusting op maat.

Februari

Hoogefficiënt betonlabo voor TRA 50 gecertificeerde betoncentrale

Na jarenlang betonproducten te hebben aangekocht bij collega’s nam Grondwerken Declercq uit Meulebeke in 2022 haar gloednieuwe betoncentrale in gebruik. Daar worden onder meer de gerecupereerde grondstoffen uit eigen afbraakprojecten tot zandcement en beton verwerkt. Om aan de normen voor COPRO-certificering en openbare projecten - al snel goed voor zo’n 90% van de portefeuille van het familiebedrijf - te blijven voldoen, kon ook de integratie van een volwaardig betonlabo daarbij niet ontbreken. Samen met HiLAB zorgde Grondwerken Declercq voor een zo efficiënt mogelijke indeling.

Contacteer jouw Memmert-specialist

Wens je advies in te winnen over de specs van een bepaald toestel, toegespitst op jouw activiteiten? Of verkies je ineens een offerte?


Stuur ons een bericht of bel, we bezorgen je razendsnel het antwoord waar je naar op zoek bent!

Verken ons aanbod per sector

["bouw","industrie","food","farma","andere"]