De betrouwbare opslag van biologische stoffen

Hoewel Gram BioLine pas in 2006 werd opgericht, kan het merk via oprichter Gram Commercial bogen op een koelexpertise die al meer dan een eeuw teruggrijpt. Op vandaag vertaalt zich dat een hoogwaardige en uitermate betrouwbare koelkasten en vriezers, bedoeld voor de opslag van extreem temperatuurgevoelige producten. De hele range aan systemen is erop geënt om biowetenschappelijke materialen binnen nauwgezet gecontroleerde parameters te kunnen stockeren.

Voordelen

  1. Extreem energie-efficiënte koelsystemen, vrij van CFK’s of HCFK’s

  2. Kwetsbaar hoogwaardig biomateriaal blijft steeds in perfecte staat

  3. Eigen servicecenter
    en 23u/24
    bereikbaarheid

Nieuwsberichten

Juli

‘Een Mammoet-frikandel met échte mammoet graag!’

Stikstof zorgt voor voer voor discussie. Aan de basis van het hele debat ligt de aanzienlijke uitstoot van ammoniak (NH3) in de landbouw, een verbinding van enerzijds waterstof (H2) en anderzijds stikstof (N2). Overal waar er een behoorlijke concentratie aan veeteelt is, laait de discussie op. Ingegeven door deze problematiek - en indirect dus ook onze gezamenlijke vleesconsumptie - geniet kweekvlees als meer smakelijk ogend alternatief voor krekelburgers steeds meer aandacht, zelfs met behoorlijk exotische resultaten. Maar wat houdt ‘kweekvlees’ nu precies in?

Mei

Labo-uitrusting: toptoestellen, topservice

Kwaliteit en voedselveiligheid zijn primordiaal in de voedingsindustrie. Dat vraagt dus om een goed uitgerust labo. HiLAB is de partner bij uitstek om voedingsbedrijven hierin te ondersteunen. Met merken als Memmert en Gram Bioline in het gamma weet u meteen dat kwaliteit hier hoog in het vaandel gedragen wordt.

Mei

Vaccineren we voortaan ook kippen, als bestrijding van de vogelgriep?

Aviaire influenza - kortweg vogelgriep - tiert wereldwijd welig om zich heen. De gevolgen zijn niet min: miljoenen dode vogels, dierentuinen die maatregelen moeten nemen om hun exoten te isoleren, een prijsstijging van onder meer eieren en gevogelte bovenop de toch al forse inflatie en daarenboven - zij het na mutatie - een potentieel gevaar voor mensen. Net als in 2021 ligt ook nu weer alle hoop op een stel knappe koppen én de juiste labo-uitrusting om de ban te breken.

December

Laat je labo meevoeren met de HiLAB-flow

HiLAB, expert in testapparatuur voor laboratoria, is géén webshop en wil het ook nooit zijn. Het vinden van het juiste toestel afgestemd op sector- en bedrijfsspecifieke noden is dan ook gebaat bij gespecialiseerd advies. Dus liever dan een omzetgedreven boxmover te zijn, verkiest HiLAB een verstrekker van oplossingen te kunnen vormen. Zonder generalistische aanpak, maar met een serviceverlening afgestemd op concrete situaties en sectoren. Ontdek de HiLAB-flow!

November

Besparen door energie van je koelkast of vriezer te recupereren? Het kan!

Er is steeds meer belangstelling voor een systeemgebaseerde benadering van vriezers/koelkasten en voor het afvoeren van warmte en besparen van energie door de overtollige warmte elders in de faciliteit te gebruiken.

Oktober

LaboConstruct wordt HiLAB: dezelfde expertise maar met meer toepassingen

De toekomst behoort toe aan wie stappen onderneemt.. De stappen van LaboConstruct worden echter al een tijdje niet langer uitsluitend op werven of in constructielabo’s gezet, maar ook steeds vaker in andere sectoren, zoals de farma, voeding en andere industrietakken. En dus bleek de tijd rijp voor de volgende stap: HiLAB!

Mei

3 tips voor de opslag van gevoelige items

Bij het bewaren van gevoelige producten verwacht je correcte en stabiele temperaturen, in een voor dit doel geoptimaliseerde koeling. Het is niet ongewoon dat temperatuur kritische producten in huishoudelijke apparaten worden bewaard, welke bedoelt zijn voor geheel andere toepassingen.

Januari

ATEX in een labo-omgeving: een kwestie van veiligheid

Een mogelijk explosieve atmosfeer is van nature aanwezig in heel wat laboratoria, gezien vluchtige stoffen er op dagelijkse basis worden gebruikt. Mogelijk explosieve atmosferen vergen dan ook ATEX-conforme opslag ter bescherming van de gebruikers en natuurlijk de veiligste opslag. Maar wat houdt dat nu concreet in?

Cases

Contacteer jouw Gram-specialist

Wens je advies in te winnen over de specs van een bepaald toestel, toegespitst op jouw activiteiten? Of verkies je ineens een offerte?


Stuur ons een bericht of bel, we bezorgen je razendsnel het antwoord waar je naar op zoek bent!

Verken ons aanbod per sector

["bouw","industrie","food","farma","andere"]