De toestellen én de service
waar je kan op bouwen

HiLAB treedt op als expert voor bouwgerelateerd labomateriaal voor verschillende toepassingsgebieden: bouw- en sloopafval, beton, asfalt, cement, granulaten... Onder haar klanten telt HiLAB diverse beton- en asfaltcentrales, maar ook breekwerven, studiebureaus, erkende laboratoria, universiteiten en hogescholen. Deze actoren zorgen ervoor dat materialen onder de strengste eisen worden beproefd, om zo een garantie te kunnen vormen op de integriteit van een constructie. Met een beton- en een asfalttechnoloog in dienst, en heel wat opgebouwde expertise, zit je bij labovragen in de bouw zéker goed bij HiLAB!

Controls Group

De ervaring van HiLAB met de oplossingen van wereldmarktleider Controls Group is gigantisch.

In-house specialisten

Onze in-house beton- én asfalttechnologen zijn je garantie dat HiLAB je taal spreekt en je wereld kent.

23u/24 paraat

HiLAB kent de urgentie in jouw sector. We stellen dan ook alles in het werk om je snel verder te helpen!

Blogberichten

November

In gesprek met Memmert-directeur Jürgen Grams over m360

In gesprek met Memmert-directeur Jürgen Grams over m360

Juni

6 tests om de kwaliteit van bitumen in de hand te houden

6 tests om de kwaliteit van bitumen in de hand te houden

December

Laat je labo meevoeren met de HiLAB-flow

Laat je labo meevoeren met de HiLAB-flow

Oktober

LaboConstruct wordt HiLAB: dezelfde expertise maar met meer toepassingen

LaboConstruct wordt HiLAB: dezelfde expertise maar met meer toepassingen

Januari

ATEX in een labo-omgeving: een kwestie van veiligheid

ATEX in een labo-omgeving: een kwestie van veiligheid

Cases

September

Hoe de diepte van carbonatatie in beton meten

De NEN-EN 206-norm gaat bij betonconstructies uit van een levensduur van minstens 50 jaar. Bij gewapend beton echter, resulteert de blootstelling aan CO2 (carbonatatie) mogelijk in corrosie van de wapening, wat uiteraard ook consequenties heeft op de levensduur. Het Duitse Holcim HüttenZement GmbH onderzoekt welke eigenschappen beton moet hebben om deze carbonatatie tot een minimum te beperken. Hiervoor beroept het bedrijf zich op een Memmert ICH C-klimaatkamer met CO2-regeling.

Oktober

Asfalt analysators vragen om kennis van zaken

Wie kwalitatief werk wil afleveren, heeft kwalitatieve materialen nodig. Geregistreerde aannemer Stadsbader zet daarom resoluut in op kwaliteitscontrole. Om zeker te zijn dat het geproduceerde asfalt in de verschillende asfaltcentrales aan de hoogste eisen beantwoordt, investeerde het familiebedrijf in drie nieuwe asfalt analysators. Het ging hiervoor aankloppen bij HiLAB, omdat service echt het verschil maakt.

Augustus

Performante apparatuur voor labo met specialisme in asfaltmengsels

Het laboratorium van Les Enrobés du Centre doet geregeld beroep op HiLAB voor de levering van specifieke machines van onder andere Controls Group en Memmert.

Februari

Wegenbouwspecialist test uniek dynamisch plaatproeftoestel uit

Wegenbouwspecialist Colas Belgium werkt sinds enige tijd met de HMP LFGpro uit het gamma van HiLAB. Hier lees je hun bevindingen na!

Oktober

Gerenomeerde labo's kiezen voor HiLAB

Nieuwe normen vragen nieuwe toestellen... Middels diverse investeringen voor o.a. proeven op asfalt, wegenisbeton, enz... volgt Sibotec de noden van haar klanten.

Maart

Mobiel betonlabo voor bijzondere Oosterweelwerf

In een gloednieuw bouwdok in de haven van Zeebrugge bouwt de THV COTU, bestaande uit Besix, DEME, Jan De Nul en Stadsbader Contractors, acht betonnen tunnelelementen voor de veelbesproken Oosterweelverbinding. Eens vervolledigd zullen de elementen via de Noordzee en de Westerschelde naar Antwerpen gesleept worden, om daar uiteindelijk tot de nieuwe Scheldetunnel te worden samengevoegd. De pakweg 200.000 m3 beton die voor het project nodig is, wordt in een tijdelijke betoncentrale naast het bouwdok door Declercq Stortbeton vervaardigd. HiLAB zorgde ervoor dat ook het mobiele labo tijdig met alle nodige apparatuur ingericht werd.

Oktober

Perfect uitgerust betonlabo maakt de stap naar BENOR certificatie

Gestaag groeien. Dat is wat Grobelco, gelegen aan het kanaal in Maasmechelen doet. Dat dankt het vooral aan polyvalentie. Alles wat nodig is voor wegeniswerken, daar kan het zijn klanten bij ondersteunen, van overslag tot wegenbouw, van afbraak tot recyclage, met een eigen breekwerf en betoncentrale. In het kader van de BENOR certificatie investeerde het bovendien in een eigen labo. HiLAB (toen nog als Laboconstruct) zorgde voor een uitrusting op maat.

Februari

Hoogefficiënt betonlabo voor TRA 50 gecertificeerde betoncentrale

Na jarenlang betonproducten te hebben aangekocht bij collega’s nam Grondwerken Declercq uit Meulebeke in 2022 haar gloednieuwe betoncentrale in gebruik. Daar worden onder meer de gerecupereerde grondstoffen uit eigen afbraakprojecten tot zandcement en beton verwerkt. Om aan de normen voor COPRO-certificering en openbare projecten - al snel goed voor zo’n 90% van de portefeuille van het familiebedrijf - te blijven voldoen, kon ook de integratie van een volwaardig betonlabo daarbij niet ontbreken. Samen met HiLAB zorgde Grondwerken Declercq voor een zo efficiënt mogelijke indeling.

April

Dynamisch plaatproeftoestel bewijst bij Colas zijn meerwaarde in de praktijk

In 2019 testte wegenbouwspecialist Colas Belgium voor het eerst de HMP LFGpro uit, verdeeld door Lasertopo. Een dynamisch plaatproeftoestel om de verdichtingsgraad van een ondergrond of (onder)fundering te bepalen. “Een toestel waarmee je meteen aan de slag kunt, zonder extra kosten, zonder tijdsverlies. Het gebruiksgemak is voor ons een ongelooflijke meerwaarde”, vertelt Hans Van de Craen, technisch verantwoordelijke bij Colas Belgium. Vijf jaar later zijn er bij het bedrijf al zes in gebruik. Een verhaal van wederzijds vertrouwen.

Bekijk ook de andere markten