De toestellen én de service
waar je kan op bouwen

HiLAB treedt op als expert voor bouwgerelateerd labomateriaal voor verschillende toepassingsgebieden: bouw- en sloopafval, beton, asfalt, cement, granulaten... Onder haar klanten telt HiLAB diverse beton- en asfaltcentrales, maar ook breekwerven, studiebureaus, erkende laboratoria, universiteiten en hogescholen. Deze actoren zorgen ervoor dat materialen onder de strengste eisen worden beproefd, om zo een garantie te kunnen vormen op de integriteit van een constructie. Met een beton- en een asfalttechnoloog in dienst, en heel wat opgebouwde expertise, zit je bij labovragen in de bouw zéker goed bij HiLAB!

Controls Group

De ervaring van HiLAB met de oplossingen van wereldmarktleider Controls Group is gigantisch.

In-house specialisten

Onze in-house beton- én asfalttechnologen zijn je garantie dat HiLAB je taal spreekt en je wereld kent.

23u/24 paraat

HiLAB kent de urgentie in jouw sector. We stellen dan ook alles in het werk om je snel verder te helpen!

Blogberichten

December

Laat je labo meevoeren met de HiLAB-flow

Laat je labo meevoeren met de HiLAB-flow

Oktober

LaboConstruct wordt HiLAB: dezelfde expertise maar met meer toepassingen

LaboConstruct wordt HiLAB: dezelfde expertise maar met meer toepassingen

Juni

In gesprek met Memmert-directeur Jürgen Grams over m360

In gesprek met Memmert-directeur Jürgen Grams over m360

Januari

ATEX in een labo-omgeving: een kwestie van veiligheid

ATEX in een labo-omgeving: een kwestie van veiligheid

Cases

September

Hoe de diepte van carbonatatie in beton meten

De NEN-EN 206-norm gaat bij betonconstructies uit van een levensduur van minstens 50 jaar. Bij gewapend beton echter, resulteert de blootstelling aan CO2 (carbonatatie) mogelijk in corrosie van de wapening, wat uiteraard ook consequenties heeft op de levensduur. Het Duitse Holcim HüttenZement GmbH onderzoekt welke eigenschappen beton moet hebben om deze carbonatatie tot een minimum te beperken. Hiervoor beroept het bedrijf zich op een Memmert ICH C-klimaatkamer met CO2-regeling.

Oktober

Asfalt analysators vragen om kennis van zaken

Wie kwalitatief werk wil afleveren, heeft kwalitatieve materialen nodig. Geregistreerde aannemer Stadsbader zet daarom resoluut in op kwaliteitscontrole. Om zeker te zijn dat het geproduceerde asfalt in de verschillende asfaltcentrales aan de hoogste eisen beantwoordt, investeerde het familiebedrijf in drie nieuwe asfalt analysators. Het ging hiervoor aankloppen bij HiLAB, omdat service echt het verschil maakt.

Augustus

Performante apparatuur voor labo met specialisme in asfaltmengsels

Het laboratorium van Les Enrobés du Centre doet geregeld beroep op HiLAB voor de levering van specifieke machines van onder andere Controls Group en Memmert.

Februari

Wegenbouwspecialist test uniek dynamisch plaatproeftoestel uit

Wegenbouwspecialist Colas Belgium werkt sinds enige tijd met de HMP LFGpro uit het gamma van HiLAB. Hier lees je hun bevindingen na!

Oktober

Gerenomeerde labo's kiezen voor HiLAB

Nieuwe normen vragen nieuwe toestellen... Middels diverse investeringen voor o.a. proeven op asfalt, wegenisbeton, enz... volgt Sibotec de noden van haar klanten.

Bekijk ook de andere markten