Dé referentie in labomateriaal voor de bouw

Met Controls Group neemt HiLAB het ambassadeursschap op voor een van ‘s werelds meest gerenommeerde merken van bouwgerelateerd labomaterieel. Beton- en asfaltcentrales, breekwerven, studiebureaus en erkende laboratoria zullen ongetwijfeld hun gading vinden in het omvangrijke aanbod van dit merk.

Voordelen

 1. Van basisuitrusting
  tot geavanceerde proefopstellingen

 2. Onze in-house beton- en asfalttechnologen
  kennen je business

 3. Eigen servicecenter
  en 23/24u
  bereikbaarheid

Nieuwsberichten

Juni

6 tests om de kwaliteit van bitumen in de hand te houden

Om bitumen van topkwaliteit te kunnen garanderen, is het cruciaal om deze stof grondig te beproeven op vlak van consistentie, viscositeit, temperatuurgevoeligheid en veiligheid. Aan de hand van een zestal tests kan je een diepgaand inzicht verwerven in de eigenschappen van het bitumineus bindmiddel.

Mei

Labo-uitrusting: toptoestellen, topservice

Kwaliteit en voedselveiligheid zijn primordiaal in de voedingsindustrie. Dat vraagt dus om een goed uitgerust labo. HiLAB is de partner bij uitstek om voedingsbedrijven hierin te ondersteunen. Met merken als Memmert en Gram Bioline in het gamma weet u meteen dat kwaliteit hier hoog in het vaandel gedragen wordt.

December

Laat je labo meevoeren met de HiLAB-flow

HiLAB, expert in testapparatuur voor laboratoria, is géén webshop en wil het ook nooit zijn. Het vinden van het juiste toestel afgestemd op sector- en bedrijfsspecifieke noden is dan ook gebaat bij gespecialiseerd advies. Dus liever dan een omzetgedreven boxmover te zijn, verkiest HiLAB een verstrekker van oplossingen te kunnen vormen. Zonder generalistische aanpak, maar met een serviceverlening afgestemd op concrete situaties en sectoren. Ontdek de HiLAB-flow!

Oktober

LaboConstruct wordt HiLAB: dezelfde expertise maar met meer toepassingen

De toekomst behoort toe aan wie stappen onderneemt.. De stappen van LaboConstruct worden echter al een tijdje niet langer uitsluitend op werven of in constructielabo’s gezet, maar ook steeds vaker in andere sectoren, zoals de farma, voeding en andere industrietakken. En dus bleek de tijd rijp voor de volgende stap: HiLAB!

Cases

Oktober

Asfalt analysators vragen om kennis van zaken

Wie kwalitatief werk wil afleveren, heeft kwalitatieve materialen nodig. Geregistreerde aannemer Stadsbader zet daarom resoluut in op kwaliteitscontrole. Om zeker te zijn dat het geproduceerde asfalt in de verschillende asfaltcentrales aan de hoogste eisen beantwoordt, investeerde het familiebedrijf in drie nieuwe asfalt analysators. Het ging hiervoor aankloppen bij HiLAB, omdat service echt het verschil maakt.

Augustus

Performante apparatuur voor labo met specialisme in asfaltmengsels

Het laboratorium van Les Enrobés du Centre doet geregeld beroep op HiLAB voor de levering van specifieke machines van onder andere Controls Group en Memmert.

Oktober

Gerenomeerde labo's kiezen voor HiLAB

Nieuwe normen vragen nieuwe toestellen... Middels diverse investeringen voor o.a. proeven op asfalt, wegenisbeton, enz... volgt Sibotec de noden van haar klanten.

Maart

Mobiel betonlabo voor bijzondere Oosterweelwerf

In een gloednieuw bouwdok in de haven van Zeebrugge bouwt de THV COTU, bestaande uit Besix, DEME, Jan De Nul en Stadsbader Contractors, acht betonnen tunnelelementen voor de veelbesproken Oosterweelverbinding. Eens vervolledigd zullen de elementen via de Noordzee en de Westerschelde naar Antwerpen gesleept worden, om daar uiteindelijk tot de nieuwe Scheldetunnel te worden samengevoegd. De pakweg 200.000 m3 beton die voor het project nodig is, wordt in een tijdelijke betoncentrale naast het bouwdok door Declercq Stortbeton vervaardigd. HiLAB zorgde ervoor dat ook het mobiele labo tijdig met alle nodige apparatuur ingericht werd.

Oktober

Perfect uitgerust betonlabo maakt de stap naar BENOR certificatie

Gestaag groeien. Dat is wat Grobelco, gelegen aan het kanaal in Maasmechelen doet. Dat dankt het vooral aan polyvalentie. Alles wat nodig is voor wegeniswerken, daar kan het zijn klanten bij ondersteunen, van overslag tot wegenbouw, van afbraak tot recyclage, met een eigen breekwerf en betoncentrale. In het kader van de BENOR certificatie investeerde het bovendien in een eigen labo. HiLAB (toen nog als Laboconstruct) zorgde voor een uitrusting op maat.

Februari

Hoogefficiënt betonlabo voor TRA 50 gecertificeerde betoncentrale

Na jarenlang betonproducten te hebben aangekocht bij collega’s nam Grondwerken Declercq uit Meulebeke in 2022 haar gloednieuwe betoncentrale in gebruik. Daar worden onder meer de gerecupereerde grondstoffen uit eigen afbraakprojecten tot zandcement en beton verwerkt. Om aan de normen voor COPRO-certificering en openbare projecten - al snel goed voor zo’n 90% van de portefeuille van het familiebedrijf - te blijven voldoen, kon ook de integratie van een volwaardig betonlabo daarbij niet ontbreken. Samen met HiLAB zorgde Grondwerken Declercq voor een zo efficiënt mogelijke indeling.

April

Dynamisch plaatproeftoestel bewijst bij Colas zijn meerwaarde in de praktijk

In 2019 testte wegenbouwspecialist Colas Belgium voor het eerst de HMP LFGpro uit, verdeeld door Lasertopo. Een dynamisch plaatproeftoestel om de verdichtingsgraad van een ondergrond of (onder)fundering te bepalen. “Een toestel waarmee je meteen aan de slag kunt, zonder extra kosten, zonder tijdsverlies. Het gebruiksgemak is voor ons een ongelooflijke meerwaarde”, vertelt Hans Van de Craen, technisch verantwoordelijke bij Colas Belgium. Vijf jaar later zijn er bij het bedrijf al zes in gebruik. Een verhaal van wederzijds vertrouwen.

Contacteer jouw Controls-specialist

Wens je advies in te winnen over de specs van een bepaald toestel, toegespitst op jouw activiteiten? Of verkies je ineens een offerte?

Stuur ons een bericht of bel, we bezorgen je razendsnel het antwoord waar je naar op zoek bent!

Verken ons aanbod per sector

["bouw","industrie","food","farma","andere"]